Hvor mye veier furutømmer?

Hvor stor vekt har en m3 tømmer (Ferskt furuvirke fra 500 - 600 moh)?

Svar:

Dette vil avhenge av hvor ferskt det er. Helt fersk furu vil ha en densitet nær 1000 kg pr. m3. Yteved vesentlig tyngre enn kjerneved. Yteveden er om våren helt vannmettet og kan veie mer enn 1000 kg pr. m3. Kjerneveden er mettet med harpiks og inneholder lite vann, er lettere enn yteved i rå tilstand og endrer ikke densiteten vesentlig ved tørking.
 
Tørket furu vil ha en vekt på noe over 500 kg pr. m3, avhengig av luftfuktigheten.Siste spørsmål fra kategorien "Trevirke" :

Tømmerpriser

Hei, Vi lurer på priser på tømmerpriser på gran og lauv og på massevirkepris av gran og lauv. Skogen er av god bonitet 20-26, stort sett 23 og hogstklassen er 4 og 5.

Les mer »

Egenvekt på kirsebærtre

Hei - vi driver litt med treskjæring og har fått tilbud om ett gammelt stort kirsebærtre med en diameter på ca 60 cm og en lengde på 6,5 meter og anntatt (telt åringer) 70/80 år, stammen som har størst diameter. Hva kan ett emne som vi kapper på ca en meter veie ?? - vi må kappe slik at vi kan håndere.

Les mer »

Vekt på furustokk?

Kor mykje veg ein furustokk på 3,5m, diameter gj.snitt 33 cm og korleis rekne det ut?

Les mer »


Stolper til tipi

Hvor kan man få tak i (17) stolper/tømmer som er 15 meter lange? De skal brukes til å bygge en stor tipi. Det er viktig at treslaget er sterkt, men fleksibelt. Stolpene skal også helst være 20 cm i diameter på den ene siden og 5 cm i diameter på den andre.

Les mer »

Eksklusivt tømmer i Norden?

 

Hva er egentlig årsaken til at det nordiske tømmeret er eksklusivt? Er trevirket ekstra hardt, og i så fall, hvorfor blir det slik?

Les mer »

Vedkvalitet?

Når på året er det best å sage ned trær, sage opp og kløyve for best ved-kvalitet. Kan man brenne ved fra samme år - eller bør ved uansett tørke lenger. Finnes det noen regler - hvis man ikke har måleinstrumenter mm.

Les mer »