Leasing eller privat?

Hei jeg tenker på å etablere skogsdrift sa -  Vi nå har fått 200 mål med skog, men lurte på når vi kommer til det punktet til å kjøpe nye maskiner, er det anbefalt å ta leasing eller kjøpe maskinen? Hva er det beste alternativet? Jeg kommer til å jobbe selvstendig så klart, men er leasing  så lurt? Etter det jeg har hørt betaler man mer for maskinen med leasing?

Svar:

Forskjellen på leasing og kjøp, er at med leasingavtale leier du maskinen for en periode og må i prinsippet levere tilbake maskinen når leasingperioden er over. Kjøper du maskinen med et banklån, er maskinen din når lånet er nedbetalt.
 

Hva som er beste avhenger av mange forhold. Dersom du skal bruke maskinen bare på din egen eiendom med 200 mål skog, tyder det på at den vil bli lite brukt. Da er nok leasing uaktuelt fordi du betaler mye uten at du sliter særlig mye på maskinen.
 

Det beste rådet jeg kan gi er at du, sammen med banken eller regnskapsføreren din, setter opp et budsjett for begge alternativene og regne på hva som lønner seg mest.Siste spørsmål fra kategorien "Driftsteknikk" :

Hvordan drive skog som hobby

Hei. Ønsker å drive litt skog på hobby basis. jeg kan veldig lite om hva og hvordan tømmeret skal være før salg, lurer på hvor jeg kan få kunnskapen om dette?

Les mer »

Teknisk utvikling i skogbruket

 

Hva har skjedd siden motorsaga ble funnet opp i Norge?

Les mer »

File motorsag


Hvordan filer profesjonelle sine sager? Bruker de skrustikke eller holder de dem i fanget og trekker fram tann for tann?

Les mer »


Hogst i bratt terreng

 

Jeg skal hogge en del lauvtrær til vedproduksjon. Jeg disponerer storer mengder lauvskog men terrenget er bratt og ganske kuppert. Jeg disponerer landbruks traktor.
 

  • Har dere noen forslag til hvordan stammene kan fraktes ut?

  • Har hørt om kabelkran og slepebane som et alternativ i bratt terreng, men er ikke sikker på hva det er.

Les mer »

Aptere virke

 

Har prossesor med dia og lengdemåling, men uten apteringsprog.

  • Hvordan lese prislister på en effektiv måte uten å finregne i hodet før hvert kapp?

  • Tommelfingerregler?

  • Hva ser man etter i tabell?

Les mer »

Starte eget selskap!


Ønsker å starte med skogdrift, først og fremst levere tømmer til sagbruk, er bare et problem og det er at jeg har kun ei motorsag og en skog. Planen er å starte et selskap som skal drive med ved og salg tilsagbruk evnt flising.

Har ikke anelse om dette kan være lønnsomt, så lurer på hvordan man skal gå frem og om dere kan gi et lynkurs om skogdrift :)?

Les mer »