Seminar: 'Amazonia in the Anthropocene'

Den 20. mai inviterer NMBU, NHM og UiO til et spennende heldagsseminar om Amazonas.

Temaer som dekkes inkluderer biologisk mangfold, naturforvaltning, bevaring og brasiliansk skogpolitikk. NB! Begrenset antall plasser, påmelding er nødvendig.

 

Mer info

 

Amazonas

 

 Siste nytt fra forsiden

Nytt studiehefte og nettkurs i Norsk PEFC Skogstandard

Norsk PEFC Skogstandard ble revidert i 2016 og nå er nytt kurshefte på plass sammen med nettkurset. Den nye skogstandarden viderefører i store trekk innholdet og kravene fra forrige standard, men med en del endringer samt to nye kravpunkter. Totalt består skogstandarden nå av 27 kravpunkter.

Les mer »

Skognæringens CO2 kretsløp. Illustrasjon: Mona Holm/Fete Typer

EU-kommisjonen på ville veier

Diskusjonen om hvordan skog skal innarbeides i EUs opplegg for oppfølging av Paris-avtalen pågår for fullt i EU. Utgangspunktet er et forslag fra EU-kommisjonen som innebærer en sterk begrensing i landenes muligheter for å øke hogsten innenfor bærekraftige rammer.

Les mer »

Erstatning ved skogvern til deltagerlignede selskaper

Erstatning for skogvern til deltagerlignede selskaper er skattefritt som for enkeltpersonsforetak. I Statsbudsjettet for 2017 ble det også klart at det skal være skattefritt ved utdeling videre til deltagerne i disse selskapene.

Les mer »


Nokre få ledige plassar på Islands-tur

Det har vore stor interesse for Sogn og Fjordane Skogselskap sin Islands-tur frå 29. august til 7. september. Turen er nesten fullteikna, men det er enno rom for å sikre seg dei siste plassane.

Det norske landslaget hevder seg godt internasjonalt. Her på trening med selveste Matt Cogar.Fra venstre: Vebjørn Bleka Sønsteby, Jon Arne Borg Engø, Ole Ivar Lierhagen, Matt Cogar, Ole Magnus Syljuberget (foran)

Så flisene fyker før tømmerhugger-VM

Det norske firemanns landslaget trener så flisene fyker til Stihl Timbersports World Chamiopnship i november. Verdensmesterskapet foregår i Håkons Hall i Lillehammer 3. og 4. november i år.

Vi elskar skog

«Vi elskar skog» sier elevane ved VG2 skogbruk på Mære landbruksskole i Nord-Trøndelag. Difor vil dei satse på eit arbeid i denne grøne fornybare næringa. Difor går dei VG2 skogbruk på Mære.

Les mer »