Skog og tre

Årets mest spennende arrangement for skog- og tresektoren. Skog og Tre 2017 er stedet å være dersom du vil bli oppdatert på teknologi, industri, transport, og ikke minst - få tips til å unngå kubikkfella.

Med snaue 400 deltagere på fjorårets arrangement, har Skog og Tre etablert seg som hele skogsektorens møteplass.

http://www.skogogtre.noSiste nytt fra forsiden

Nytt studiehefte og nettkurs i Norsk PEFC Skogstandard

Norsk PEFC Skogstandard ble revidert i 2016 og nå er nytt kurshefte på plass sammen med nettkurset. Den nye skogstandarden viderefører i store trekk innholdet og kravene fra forrige standard, men med en del endringer samt to nye kravpunkter. Totalt består skogstandarden nå av 27 kravpunkter.

Les mer »

Skognæringens CO2 kretsløp. Illustrasjon: Mona Holm/Fete Typer

EU-kommisjonen på ville veier

Diskusjonen om hvordan skog skal innarbeides i EUs opplegg for oppfølging av Paris-avtalen pågår for fullt i EU. Utgangspunktet er et forslag fra EU-kommisjonen som innebærer en sterk begrensing i landenes muligheter for å øke hogsten innenfor bærekraftige rammer.

Les mer »

Erstatning ved skogvern til deltagerlignede selskaper

Erstatning for skogvern til deltagerlignede selskaper er skattefritt som for enkeltpersonsforetak. I Statsbudsjettet for 2017 ble det også klart at det skal være skattefritt ved utdeling videre til deltagerne i disse selskapene.

Les mer »


Nokre få ledige plassar på Islands-tur

Det har vore stor interesse for Sogn og Fjordane Skogselskap sin Islands-tur frå 29. august til 7. september. Turen er nesten fullteikna, men det er enno rom for å sikre seg dei siste plassane.

Det norske landslaget hevder seg godt internasjonalt. Her på trening med selveste Matt Cogar.Fra venstre: Vebjørn Bleka Sønsteby, Jon Arne Borg Engø, Ole Ivar Lierhagen, Matt Cogar, Ole Magnus Syljuberget (foran)

Så flisene fyker før tømmerhugger-VM

Det norske firemanns landslaget trener så flisene fyker til Stihl Timbersports World Chamiopnship i november. Verdensmesterskapet foregår i Håkons Hall i Lillehammer 3. og 4. november i år.

Vi elskar skog

«Vi elskar skog» sier elevane ved VG2 skogbruk på Mære landbruksskole i Nord-Trøndelag. Difor vil dei satse på eit arbeid i denne grøne fornybare næringa. Difor går dei VG2 skogbruk på Mære.

Les mer »