Årsmøte i Skogselskapet i Oppland med åpen fagdag.

Årsmøte starter på Liomseter turisthytte som ligger i Gausdal Vestfjell mitt i Langsua Nasjonalpark, Nasjonalparken ligger i flere kommuner Nordre Land, Nord-Aurdal , Øystre Slidre, Vågå og Gausdal.

Skogselskapet i Oppland hadde sitt årsmøte i dette området  allerede i 1966, da var skogen i og rundt Ormtjernkampen temaet for møtet. Ormtjernkampen ble administrativt fredet fra 1938. I 1956 fredet Landbruksdepartementet område på initiativ  fra Skogselskapet. I 2011 kom utvidelsen til Langsua Nasjonalpark.

 

Årsmøte:  kl. 10.00 ved Liomseter Turisthytte

 

Mer informasjon >>Siste nytt fra forsiden

11 instruktører på befaring på kurs i Norsk PEFC Skogstandard

Aktivt Skogbruk frisker opp sin kunnskap i Norsk PEFC Skogstandard

Over 30 av våre instruktører i Aktivt Skogbruk vil de tre nærmeste ukene bli oppdatert på Norsk PEFC skogstandard. Målet med kurset er å gjøre instruktører som er autorisert til å holde kurs i foryngelse, ungskogpleie og hogst, trygge på hensyn og vurderinger som må tasi praktisk arbeid i skogen. Denne kunnskapen flettes naturlig inn i hvert enkelt AS-kurs, der det hører hjemme.

Les mer »

Utviklingsfondet for skogbruket

Fristen for å sende inn prosjektskisser til Utviklingsfondet er torsdag 21. september 2017. Søknadene sendes til Jørn Lileng (jorn.lileng@landbruksdirektoratet.no) hos Landbruksdirektoratet.

Les mer »

Husqvarna lanserer den helt nye 70cc motorsagen 572XP for et fullt pressekorps. Ny teknologi basert på brukernes behov gir høyere ytelse og balansert kraft.

Husqvarna lanserer neste generasjon motorsager

For få dager siden arrangerte Husqvarna verdenspremiere på sine to nye motorsager i proffsegmentet. Husqvarna 572XP og Husqvarna 656 kan fort bli legendariske sager. Premieren var i Sveits, og sagene kommer for salg i Norge i begynnelsen av 2018.


Ser lyst på fremtiden for Norske Skog Skogn

De gode resultatene Norske Skog Skogn har hatt de siste årene, gjør at fabrikksjef, tillitsvalgt og ordføreren på Levanger har tro på fabrikkens overlevelse.

Les mer »

Skrudde i gang ny massivtrefabrikk

Nordisk Massivtre åpnet formelt sin nye fabrikk på Kongsvinger i går, med over 100 treinteresserte til stede. Kongsvingers ordfører Sjur Strand (Ap) fikk æren av å skru i gang den nye fabrikken, som har mål om å kunne produsere opptil 20.000 kubikkmeter massivtre i året.

Les mer »

Her har det gått for lenge utan vedlikehaldstiltak – vegen gror igjen

Vedlikehaldskontroll av skogsbilvegar

Fylkesmannen gjennomfører vedlikehaldskontroll av skogsbilvegar som har mottatt statstilskot. I alt 7 skogsbilvegar er plukka ut for kontroll i haust fordelt rundt om i fylket.

Les mer »