Skognæringen vil bidra til det klimanøytrale samfunnet. Hva skal til for å nå målet?

Det er bestemt at skogen skal ha en viktig rolle i det grønne skiftet. Ny landfast industri med skog som viktigste råstoffkilde - hvordan skal vi komme dit? Må vi gjøre noe med rammevilkårene eller skjer det av seg selv?

En rekke industriledere forteller om erfaringer og planer for sine virksomheter. Hva mener de mest innflytelsesrike organisasjonene i landet? Og ikke minst, hvilke verktøy har politikerne lagt opp i verktøykassa si? Har de noen nye eller satses det videre med de velkjente?

 

 

https://www.arendalsuka.no/event/user-view/4512Siste nytt fra forsiden

Jon Arne Borg Engø i Stock Saw

Gleder seg til VM på hjemmebane

Det norske landslaget i Stihl Timbersports gleder seg til VM på hjemmebane om knappe to uker. Gutta ligger nå i hardtrening og har satt seg ambisiøse mål for konkurransene.

Norsk flis blir dansk energi

Viken AT Market AS har signert en samarbeidsavtale med HedeDanmark AS om å bygge opp en leveranse av skogflis til det voksende danske energimarkedet. Samarbeidsavtalen styrker partenes mulighet for å bygge opp en rasjonell og konkurransedyktig verdikjede basert på en bærekraftig fornybar ressurs. Avtalen har et mål om minimum 100 000 tonn flis årlig innen 2020.

Les mer »

Norske Skog ber regjeringen om økonomisk støtte

Norske Skog har bedt Næringsdepartementet om inntil 140 millioner kroner i årlig støtte for å bedre rammevilkårene for det kriserammede papirkonsernet.

Les mer »


Hjå Statskog sin elgbørs får du oversikt over elg som er skote i heile Noreg.

No brakar det laus på elgbørsen

Jakta på elgen har fått ein pangstart, no går tusenvis av jegerar ut på Statskog sine jaktmarker. Du kan følgje utviklinga på elgbørsen, der kan du sjå kor elgen har blitt skote.

Les mer »

Lisensjakt på ulv i region 1 og region 2 - vinteren 2017 - 2018

Søndag 1. oktober starta perioden for lisensfelling på ulv. Jakta varer fram til 31. mars 2018.

Les mer »

Skogforskningen på NIBO feiret 100 år med jubileumsseminar på Ås

Jubileumsseminar: Skogforskningen feirer 100 år

Rundt 200 personer deltok på markeringen av hundreårsjubileet for NIBIOs skogforskning.

Les mer »