Natur i endring

Faktum er at omlag 10.000 kvadratkilometer løvskog (like stort areal som hele Aust-Agder fylke) er angrepet av lauvmakk på Nordkalotten, og det ses skogdød over hele den nordlige halvkulen. Det er én konsekvens av et varmere klima blir det påstått.

Hva betyr egentlig dette for mennesker, dyr og vegetasjon? For bosetting og trivsel? For nye vekster? For rypa og elgen? For deg som ferdes i skog og mark?

Kan vi gjøre noe? Bør vi gjøre noe? Og hvilke muligheter er det som åpner seg?

 

https://www.fefo.no/aktuelt/velkommen-til-klimakonferanse.3272.aspxSiste nytt fra forsiden

Hogg for framtida - NBU med kurshelg på Honne 16.-18. november

Helga 16.-18. Nov skal "Hogg for framtida" holde kurs for medlemmer av Norges Bygdeungdomslag. Hogg for framtida er NBU sitt satsingsprosjekt om skog, og kurset vil omhandle samme tema. 

Les mer »

Nå er det ansatt ny administrerende direktør i Norges Skogeierforbund

Per Skorge (57) er den nye administrerende direktøren i Norges Skogeierforbund. Han kommer i fra stillingen som generalsekretær i Norges Bondelag

Les mer »

TENK TRE: Moholt studenby i Trondheim ble kåret til Årets trebyggeri i 2016. - Innovative byggeløsninger i tre kan være et viktig område for Shelterwood, sier Erlend Grøner Krogstad i Skogeierforbundet.

Nytt investeringsselskap skal få fart på skog- og trenæringen

Investinor, Norsk Skogkapital, Skogbrand Forsikring, Borregaard og Norske Skog etablerer et felles selskap for nyinvesteringer i skogrelatert sektor. Selskapet får navnet Shelterwood AS.

Les mer »


Skogvern - ny Skogkurs info

Skogkurs lanserte for kort tid siden fem Skogkurs info om miljøhensyn i skogbruket. I dag lanseres et nytt med tema Skogvern.

Les mer »

Tømmerprisene stiger stadig, og i høst har det vært stor aktivitet i skogen.

Mot rekordår for hogst og priser

Blir det gode driftsforhold resten av året kan 2018 bli et rekordår både når det gjelder total avvirkning og tømmerpris. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet.

Les mer »

Strømsvika tømmerkai i Mandal

Stigende tømmerpriser og god avvirkning

Gjennomsnittsprisen for tømmer var i september 426 kroner per kubikkmeter, dette er 18 prosent høyere enn samme tid i fjor. Avvirkningen ligger hittil i år på samme nivå som i 2017, til tross for lavere aktivitet under tørken i sommer.

Les mer »