Skogeier bosatt i Oslo og omegn: "Oslomøtet"

Delta og få siste nytt om tømmermarkedet, fagkompetanse som lønner seg og informasjon om hvordan få en enklere og mer lønnsom hverdag som skogeier.Siste nytt fra forsiden

Olaug Bollestad

Ønsker seg flere norske juletrær

Stadig flere ønsker seg norske juletrær i stua til jul. Et nærings- og eksport-potensial, mener landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Naturbasert reiseliv

Små bedrifter tar størst risiko

De minste aktørene er mest nytenkende, motiverte og risikovillige i naturbasert reiseliv. Å tjene penger kommer i andre rekke.

Råte

Presisjonsskogbruk skal bekjempe råtesoppen Rotkjuke

Rotkjuke koster samfunnet mange millioner hvert år. Et stort, internasjonalt forskningsprosjekt samler aktører og forskningsmiljøer til felles kamp mot råten. Nå møtes de for å diskutere strategier og metodikk.

Les mer »


NORTØMMER arrangerer PEFC kurs

Gjennomført kurs i Norsk PEFC Skogstandard fra 2016 er obligatorisk for alle hogstmaskinførere som avvirker tømmer som leveres til sertifiserte tømmerkjøpere i Norge. Skogeiere eller andre som innehar driftsansvar for skogsdrifter må også kunne dokumentere godkjent kompetanse ved gjennomført kurs.

IMG_2556

En god og en dårlig barkbillenyhet

Til tross for mulige masseangrep av stor granbarkbille etter fjorårets tørkesommer viser årets fellefangst at bestandene av barkbiller har gått ned i det meste av landet. I Vestfold, Telemark og Agder har imidlertid bestanden økt noe, og her er det fortsatt fare for store barkbilleskader dersom det blir stormfellinger eller mer tørke i tiden som kommer.

Les mer »

På oppdrag fra Fylkesmannen vil to trepleiefirmaer utføre skjøtsel i vinter.

I vinter fortsetter skjøtselen i Larvik bøkeskog

Trærne feller løv i vakre farger og alt går litt saktere i bøkeskogen nå når det blir kaldere. Da er det også tid for å skjøtte skogen. Dette arbeidet har akkurat startet.

Les mer »