Hvis vi velger vekk bioenergi, trenger vi mer gasskraft og vindkraft

KRONIKK: Bioenergi er den største fornybare energikilden i Europa, men den er også omdiskutert.

Dersom vi fjerner bioenergien fra energimiksen, må vi finne oss i høyere utslipp fra kull og gass – og mange flere vindturbiner. Debatten om bioenergi bør derfor handle om hva og hvor, ikke ja eller nei.

 

Les mer

 

Hvis vi velger vekk bioenergi, trenger vi mer gasskraft og vindkraftSiste nytt fra forsiden

Mange små skoger gjør en stor forskjell i klimasammenheng

Mange små skoger gjør en stor forskjell i klimasammenheng

Skogeier Sigurd Ole Ruud har regnet ut at skogen hans bidrar med om lag 4000 tonn i netto CO2-binding i året. Selv om det utgjør lite i den store sammenhengen, mener han det er viktig at skogeierne synliggjør skogens og skogbrukets rolle for klimaet.

Les mer »

Yngve Holth

Yngve Holth bytter beite

Yngve Holth (53) er ansatt som ny næringspolitisk sjef i Glommen Mjøsen Skog SA. - Jeg er veldig glad for å få med Yngve på laget i Glommen Mjøsen Skog. Han representerer en kompetanse og erfaring som vil være viktig for oss fremover, sier adm. dir. Gudmund Nordtun.

Les mer »

Statsministeren planter skog

Som et ledd i valgkampturneen i Innlandet, besøkte Høyres førstekandidat Anna Molberg og statsminister Erna Solberg NORSKOG Innlands-skogbruket.


Lønnsomt å plante bjørk

– Plant hengebjørk – og ikke gran – på den beste marka der grana allerede sliter med rotråte. Da unngår du råteskader og ender opp med et verdifullt råstoff, anbefaler Helge Hvoslef, prosjektleder for Norwegian Wood Clusters bjørkesatsing.

Les mer »

Line Dybedal spelar stubbekonsert i Nordfjordeid 7. august!

Line Dybedal spelar ved den nye skogsbilvegen i Nordfjordeid laurdag 7. august.

SOMMERJOBB I SKOGEN FOR UNGDOM (JOB:U)

Det er ingen tvil om at ungdommene vi treffer på i Stange-skogen, stortrives med årets sommerjobb. Smilet er bredt, selv om sola steker godt. De er ett av 20 arbeidslag som driver ungskogpleie eller planting, organisert av Skogselskapet.